Underbara dagar!

Strålande väder!

De senaste dagarna har varit underbara.. så himla varmt, näst på gränsen till för varmt, men nu ska man inte klaga när man äntligen fått värmen!

Imorgon bär det av till Trollhättan, vi ska dit och titta på bilutställningne och cruisa lite, det ska bli härligt! Men de har sagt att det kan bli uppåt 30grader i klarblå himmel.. så man får väl vara beredd på att ha vattenflaskor och äta mycket glass;)

De älskade små missarna ligger bara i buskaget och lider av värmen, speciellt stackars Pelle som är mörkgrå, han gillar inte när det blir så här vamt.. fattar inte att de inte går in, där det är mycket svalare! Jag har servat dem med kallt vatten ute på verandan, det har varit uppskattat!

Nu har vi nyss ätit lax i ugn, med citron och lite egenhändigt ihopblandad sås till (GOD). kan tipsa om att ha smaksatt mjukost i gräddfil, det var mumsigt! Plus en massa annat.

Ska ta oss en kopp kaffe nu ute, fortfarande 24 grader i skuggan nu såhär på kvällskvisten..

Återkommer med en rapport från Trollhättan !

Cruising!

Kungälvscruising

Ja i lördags så var vi ut på stan! Vi började dagen med melodikrysset, som alltid ;) Sen staplade Thommy lite ved, sen gjorde vi oss i ordning och tog Chevan ner till klubben där det var samling. Mycket bil! Hade systemkameran med mig, så jag hoppas på en del fina bilder!
Sen bar det av i karavan ner på stan och genom en slinga, sen åkte i runt ett tag och stannade ett slag för att prata med folk, men sen åkte vi vidare för att köpa glass och gotta oss ;)

Det var helt underbart väder! 23-24grader i skuggan å strålande sol! Så alla hade krupit fram ur sina hörn, så det var väldigt mycket bil ute!

Sen åkte vi hem och grillade och vilade en stund, men sen var det av ner på stan igen på kvällen! Vi tog med oss grannen och så drog vi ner. Det var packat med bilar och det var svårt att ta sig in och ut på ställen.

Vi åkte hem vid 24snåret och nannade kudden !

På söndagen så åkte vi hem till svärmor! Hon skulle ju firas så där var det älgstek och sen tårta! Underbart gott!! Sen åkte vi vidare och hälsade på Martin & Lisa och fikade en gång till där ;)

Men sen var vi möra så vi åkte en fin liten väg hem och sen blev det lite te och sen kudden..

I går var jag på begravning för min vårdtagare som jag jobbat hos. Det var jättefint, och borgerligt, så underbart att slippa allt prat om Herren... Jobbigt att se alla gråtande släktingar..

Sen så går jag och tänker på bröllopet hela dagarna ;) Hur det ska bli, hur det ska se ut, vad man ska göra. Lite trassel verkar det bli med borgerliga vigselförättare, de verkar väldigt strama där i kungälv! Tydligen så vägrar de säga mer än sin 2min-ramsa, vilket jag tycker är bedrövligt!
Varför ska man nöja sig med en 2min ceremoni bara för att man inte vill lova sin kärlek inför Gud, som man inte ens tror på? Tycker det är väldigt förlegad syn, med tanke på att de flesta vigslarna i dag är borgerliga.

Många kommuner har väldigt bra förättare, som ställer upp på välkomsttal, dikter och kärleksförklaringar, så som en präst gör, fast utan babblet om gud och jesus. Skärpning! Men som sagt, det är politiker också som förättar..det säger väl allt... trökgubbar.
Hoppas på det bästa och ska försöka hitta nån bra, annars får vi göra det i rådhuset, och så ordar vi en annan som sköter själva "bröllopsdagen". Den som lever får se!

Nu ska jag åka ner på torget och handla!

Kläder!

Jippie! Äntligen!

Äntligen kom kläderna från Daddyos! Har väntat sen före påsk!! Men nu så här kan jag säga att det var värt det! De var underbara! Thommys skjortor var skitsnygga på honom!! Jag kunde ha klänningarna precis! Nu får jag varken gå upp eller ner till bröllopet!

I helgen blir det cruising i Kungälv! Vi ska ta ut chevan och ta oss en runda på dan, det ska bli mysigt! Fika lite, och köpa lite glass och gotta oss ;) Sen får vi se vad det blir på kvällen, blir nog en sväng ut då med! Skulle bli kanonväder vad jag förstod!

Nu längtar jag till midsommar! Ska bli såå trevligt! Vi ska ju åka upp på en camping på midsommarfton och möta upp mamma och Stefan där, och så fortsätter vi vidare till vintjärn på midsommardagen. Kommer nog bli toppen!

Så skönt att värmen kom tillbaka! Nu kan man ju sitta ute och mysa lite, vi åt middag ute på verandan igår, och det var så skönt!

Nä nu ska jag trycka i mig lite frukost och försöka ta mig ut i solen!

Nu är bomben släppt!

Hua vad nervösa vi var!

Ja dagen kom, den jag varit nervös för i 2 mån nu! Så plötslgt var den här...

De kom hit och käkade mat som jag hade lagat under eftermiddagen och det blev ganska gott resultat, även om man fick salta lite extra ;) Jag hade bränt tungan under tillredandet så jag kände det inte så bra, men det var gott endå ;)  Sen blev det tårta som vi hade varit och hämtat på Svenheimers, konditorit här nere på torget, och jösses vad den var god! Jag hade specialbeställt proncesstårta med vit marsipan på och sen köpte jag röd dekorationsgele och skrev datumet på. Den var urtjusig, men såklart glömde jag att fota den så det blev en bild på resterna på söndagmorgon ;)

Kvällen flöt på bra och groggarna blev mer än en ;) Jag fick en massa goda ord efter avslöjandet och det kändes så bra! Det är jag inte riktigt van med, och njöt i fulla drag!

Nu är det bara nedräkning som gäller!

16 Maj 2009 slår vi till!
Blir litet bröllop med de närmsta sörjande ;)


Kallt igen!

BRRR....


Ja det blev lite kallare nu i veckan! Uscha.. Bara drygt 11-14 grader, kall blåst också. Men solen har tittat fram varje dag iaf, och det är ju skönt! Trodde det skulle regna idag, men än har jag inte sett nåt..

I helgen så var vi upp till mamma och grillade och umgicks! Det var trevligt! Vi var även till hamrånge på bilutställningen, och det var underbart väder!

I tisdags så kom mamma ner och hjälpte mig med rabatten! Alldeles överväxt, så det krävdes ju lite krafttag och det skulle jag ju aldrig orka själv, så hon ställde upp! Hon for runt som en virvelvind och kirchkålen flög ;)
Så nu är det fint igen!

Idag så ska jag försöka städa lite, och åka och handla lite mat, till idag..storhandlingen till imorgon får vi göra då..imorgon alltså ;) Ska då hämta tårta och handla en massa till middagen.. är lite nervöst att bjuda allihopa på mat.. och speciellt när man har saker att berätta ;)

Annars så har det inte hänt så mycket, längtar bara till sommar och värme! Hoppas man får njuta och uppleva allt framöver, så inte kroppen ballar ur.. jaja det visar sig!



Underbart väder!

Våren är här!

Ja senaste veckan har varit alldeles underbar! vi har haft 22-26 grader is kuggan och sol! Jag har suttit på trappan till verandan och läst och solat. Just idag var det lite kyligare dock, men solen skiner!

Den senaste tiden har varit ganska omvälvande, för några veckor sen blev jag så himla dålig i min MS, så jag kunde knappt gå. Jag  var endå rätt lugn, men var väldigt orolig för hur det skulle gå. Hade min bästa väninna på besök, och vi tog oss ingenstans tyvärr, det var väldigt tråkigt. Dock tog vi oss till glasscaféet, och åt gott där, och det var ju tur! Vi köpte även oss ett kg godis var som vi mumsade på ;)

Men efter helgen tog jag mig till sjukan och där fick jag kortisondropp i dagarna 3! Jag blev snabbt bättre och nu går jag helt normalt! Har många känselstörningar kvar, kalla fötter och lite dålig balans, men jag kan iaf leva normalt! Kändes helt underbart när jag kunde åka ner på affären igen! Hur länge detta håller i sig tills nästa skov, det vet ingen tyvärr. Men jag ska på konsultation om ny medicin den 17 juni och då får jag se vad framtiden har att ge! Kanske går detta bra och då kan jag ha den nuvarande medicinen ett tag till.

Helgen den 3/5 då var vi på veteranbesiktning med chevan och husvagnen! Det var skoj, och vi trodde det skulle ta halva dan med 50 fordon före oss i kön, men vi fick komma in ganska fort och fick blanka papper!

På kvällen åkte vi till Uddevalla på rock och det var jätteskoj! Jag och Thommy festar ju inte alltför ofta så det var ett roligt avbrott =P

Nu i helgen åkte vi till mamma och hälsade på, och det var trevligt! Nu när man inte träffar mamma så ofta så kan vi njuta av att träffas, och inte bara tjafsa ;) Vi åkte på bilutställningen i Hamrånge, lite roliga bilar, träffade också ett par välkända ansikten.

Vi åkte med buicken lite runt, var och köpte mjukglass i värmen! Åh vad jag har saknat sommaren! Helt underbart..

Nu till helgen har vi bjudit hem Thommys familj, för att bjuda på mat, tårta och avslöjanden ;)

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och vattna blommor, gosa med min pratande Charlie (han sitter här vid mina fötter och tittar storögt och jamar), och laga lite middag!